Meeting Bloemendaal aan Zee 29-10-2016

Op 29 oktober 2016 was er een Drone meeting van Drone Vliegmaatje Gezocht.

(Verslag van Klaas Doting)


Weersvoorspelling voor deze dag / ik moest 2 x keer kijken of ik het wel goed zag. Stralend weer, strak blauwe lucht en een KP index van 6 werd er verwacht.

De eerste stemden mij goed, de KP index iets minder, alles wat je boven zee wilt is dat je Drone er voor kiest richting Engeland te vertrekken. We kunnen altijd nog in de ATTI modus de droge weer aan de grond krijgen mocht het GPS signaal verstoren, eenmaal aangekomen bleek het daar maar waarde 4 te zijn. Ik ben al vroeg richting de kust gereden en het landschap is hier en daar nog wat mistig om me heen, ik zie wel dat de zon al zijn best doet om erdoor te komen. Ik moet mezelf tegenhouden om niet nu al even in het rivierengebied snel een accu leeg te vliegen. Vorige week al boven de “clouds” geweest dus besluit door te rijden.

meeting 1

Met de Phantom4 en de Inspire op de achterbank en het aggregaat in de kofferbak stuur ik de auto de A2 op richting Amsterdam. Bij Haarlem merk ik dat er meer mensen de gelegenheid nemen om de wellicht de laatste zonnestralen van Oktober mee te pikken aan de kust.

De meeting zou rond twaalf uur beginnen maar ik ben er al om elf uur. Tijd voor een bakkie en even de omgeving te verkennen, wat is de beste plek? Ik heb niet zoveel zin om het aggregaat het strand op te sjouwen en wanneer Cliff er is besluiten we om boven op de boulevard te blijven. Lekker de spullen bij de hand en geen last van loslopende honden die altijd nieuwsgierig zijn. We gaan van start, inmiddels met 4 man sterk. Al snel hebben mensen ons in de gaten ( we staan vlak bij de viskraam) en iedereen vindt het prachtig en wil graag even meekijken. We hebben alleen maar positieve reacties ontvangen en dat is ook best wel eens leuk. Ook de visboer vindt het mooi, we trekken immers klanten omdat de mensen wat langer blijven staan. We worden beloond met een schaal heerlijke Kibbeling, als tegenprestatie maak ik een mooie foto voor de beste man.

De tijd vliegt en al snel realiseer ik me dat ik zo langzamerhand moet gaan inpakken. Heb Therese ( echtgenote) beloofd uiterlijk om 17:00 weer in het Gelderse te zijn en aangezien ik er toch dik anderhalf uur op rij zal ik aanstalten moeten maken. de Phantom4 en de inspire mogen de koffers weer in en de mannen persen het laatste beetje spanning nog in hun accu’s alvoor ik het aggregaat laat stoppen. Tevreden en met roodgekleurde wangen van de felle najaarszon stuur ik de audi huiswaarts, Het was weer een succesvolle dag en morgen maar eens kijken wat er op de sd-kaartjes staat.

Zondag ochtend ben ik al weer veel te vroeg wakker, ik zet een pot koffie en kruip achter de computer; het knippen en plakken is begonnen.

Video van Klaas Doting: (www.dutch-droneflights.nl)


Phantom Projects : Zandvoort - Bloemendaal from Phantom Projects on Vimeo.


(Namens het team van DDE, bedankt voor het leuke verslag!)

Tags: Meeting